Hotspot: Jansz

Hotspot

Uiteten in het centrum van een stad is altijd een tricky business. De huren zijn hoog en dat is nog ten gunste van de prijs kwaliteit. Toch zijn de binnensteden wel prachtige stukken van de stad en dus is uiteten daar ook altijd wel aantrekkelijk. Korter gezegd: sprekend over ‘restaurants Amsterdam centrum’ moet je weten waar te zijn. Wij testte Jansz uit, midden in het centrum van Amsterdam.

Restaurants Amsterdam centrum

restaurants Amsterdam centrum

Jansz is vernoemd naar de 17e -eeuwse ambachtsman Volkert Jansz. Verfijnde smaak, een scherp oog voor stijl en een passie van levendige conversaties typeerde de man. Zodra je binnenstapt bij Jansz voel je dit gelijk: het is prachtig! Wij waren onder de indruk en voelden ons thuis tegelijkertijd, een fijne combinatie. Is Jansz een typisch restaurant Amsterdam centrum? Nee, zoals zij het zelf zeggen: “Jansz. serveert schitterend bereide klassiekers met een ongedwongen Amsterdamse uitstraling. Een nieuwe oude wereld van subtiele elegantie is verrassend dichtbij.”

restaurants Amsterdam centrum

Een van de mooiste plekjes van Amsterdam

Jansz is onderdeel van het Pulitzer hotel, één van Amsterdams fijnste hotels. Dat het restaurant een “hotelrestaurant” is merk je niet gelijk en dat is een compliment. Wanneer wij op de kaart kijken is het wel al ietsje duidelijker. Veel bekende klassiekers staan erop en het menu is een doorsnede van wat “iedereen” zou willen. Voor ieder wat wils dus, zonder dat het restaurant een echte keuze maakt. Je gaat bij Jansz dan dus ook echt prima eten, maar laten we eerlijk zijn: het plekje, het pand en de inrichting zijn de punten waar je voor terug komt.

restaurants Amsterdam centrum