Hotspot: Frank’s Smoke House

Hotspot

Wisten jullie dat er midden in Amsterdam een ambachtelijke rokerij staat? Frank’s Smoke House heet deze rokerij en waar het begon in de achtertuin van Frank in 1994 is het inmiddels uitgegroeid tot een echte zaak aan de Wittenburgergracht in Amsterdam-Oost. De liefde van Frank voor het roken van vis en vlees kent geen grenzen en dus opende hij in 2017 samen met zoon Thomas 75 meter verderop een echt, eigen restaurant.

Frank's Smoke House

Frank’s Smoke House

Lunch, borrel of de full Smoke House Experience, alles kan en iedereen is welkom bij Frank’s Smoke House. Dat voel je gelijk bij binnenkomst, waar je eerst lekker wordt gemaakt door een vitrine vol prachtproducten. Grote kans dat Frank zelf in de zaak te vinden is en uiteraard zin heeft in een praatje. De zaak is stijlvol ingericht met veel hippe elementen, tot een droogkast aan toe, maar voelt nog steeds huiselijk. Wat er allemaal op het menu staat? Nou bijvoorbeeld King Krab met gerookte Pernod boter, of warm gerookte zalm met Hollandaise. Maar ook een burger gecreëerd door zoon Thomas met dry-aged met huis gerookte spek.

Frank's Smoke House

Time to celebrate!

Want naast het roken van eten, blijkt Frank en zijn team dus ook verdomde goed in het roken van bier (!). Zijn Frank’s Smoke House Eagle is verkozen tot huisbier van het jaar. De Smoke House Eagle is speciaal ontwikkeld voor het smoke house concept en heeft een delicate rooksmaak die heel lekker is bij het eten. Om dit te vieren heeft Frank een rokerspakket samengesteld met zijn gerookte olijfolie, gerook zeezout, Beef Jerkey en uiteraard het biertje. Het rookbier is ook te kopen in een stoer houten sixpack, perfect voor de feestdagen dus. Gewoon allemaal te koop in de webshop, maar pas op: voor je het weet koop je ook wat gerookte zalm.

Frank's Smoke House