Hotspot: Fou Fow Ramen

Hotspot

Bij Fou Fow Ramen kan je niet reserveren en weet je dus dat je soms op een plekje moet wachten. Is dit de moeite waard? We willen natuurlijk nog niks verklappen, maar: ja dat is de moeite waard. Fou For Ramen is wellicht wel de beste ramen van Amsterdam?

Zelf had ik nog nooit échte ramen noodle soep gehad en had dus vrij hoge verwachtingen. We bestellen Japanse wijn, vrij zoet en totaal niet wat ik verwachtte van iets waar het woord ‘wijn’ achter staat. Gevaarlijk zoet, je zou het zo als limonade op kunnen klokken. De andere bezoekers zitten al slurpend aan hun soep. Dit is echt zo’n bord eten waar je bij het aanzien er van al je geduld kwijtraakt. Het water loopt in de mond, letterlijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fou Fow Ramen! . . . . . #ramen #ultrameat #amsterdam #pornfood

Een bericht gedeeld door Gabriel Sergent (@gabriel.sergent) op

Slurpen maar

We bestellen Tonkotsu ramen, een vrij vettige soep gemaakt van varkensbouillon met noodles, een zacht gekookt eitje, zeewier en wat lappen varkensrollade. De smaken zijn erg subtiel en zacht. De noodles zijn stevig en slurpen lekker weg. Voor wie zin heeft in een dampende soep met stevige noodles en subtiele smaken zit bij Fou Fow Ramen goed. Je kan deze hotspot op de Elandsgracht en de van Woustraat vinden!