Hotspot: Forno

Hotspot

Zeg je Forno, dan is de kans groot dat iemand zegt; gezellig, buurtrestaurant, knus hoekje en uiteraard pizza! Maar wat nou als wij dan zeggen; nieuwe eigenaren? Oh en toch ook zeggen wij pizza, want die zijn onveranderd lekker.

Forno

Forno – pizza, Italiaanse wijnen en Amsterdamse gezelligheid

“Het gezellige restaurantje op de hoek van de Rhijnvis Feithstraat en de Eerste Helmersstraat.” leest het op de website. Persoonlijk kennen wij mensen die er om de hoek woonde, maar lang niet van het bestaan afwisten. In onze ogen een positief punt, verstopt achter de Overtoom is dit gewoonweg een lekker en knus plekje. Forno serveert al ruim 10 jaar pizza, pasta en mediterrane gerechten. In de winter knus binnen, in de zomer een heerlijk terras.

Forno

De nieuwe eigenaren

Martijn en Anthony werkte al bij Forno en kregen de kans om het van de huidige eigenaren over te nemen. Kans die ze niet lieten liggen, want nu was hun toch al fijne stekkie helemaal van hun. Erik is de derde eigenaar en heeft zich voor de opening grondig verdiept in de (Amsterdamse) pizzacultuur. De deuren gingen even dicht, de zaak opgefrist en heropend met vernieuwde aandacht, liefde en passie. Er zit al 8 jaar ervaring verdeeld onder de jongens en hun doel is om dat makkelijk te gaan verdubbelen.

Wij aten er fijne burrata, bruschetta, dikke pizza en fijne hoofdgerechten. Hoe meer mensen er binnen stroomden hoe knusser de zaak leek te zijn, en dat op een doodnormale dinsdag. De herinneringen naar het terras kwamen vanzelf boven. Dus, zonneschijn kom maar op want zo’n pizza op het terras zien wij wel weer zitten.

Forno
De heren