Hotspot: Fijnkost

Hotspot

Het Westerpark in Amsterdam is naast een van Amsterdams mooiste parken ook misschien wel een van Amsterdams meest culinairste parken. Een restaurant bij het Westerpark vinden op een relatief kleine afstand is nooit moeilijk. Op loopafstand vind je dan ook nog eens het Van Limburg Stirumplein en daar kan je als foodie helemaal je lol op.  Zo ook bij restaurant Fijnkost.

restaurant in het Westerpark

Restaurant bij het Westerpark: Fijnkost

Fijne kost bij Fijnkost is eigenlijk het eerste wat ik dacht toen ik de menukaart zag. Toen werd ons ook nog eens verteld dat vrijwel alles vers in eigen keuken wordt bereid. Gerechten wisselen dan ook continu, omdat het seizoen natuurlijk bepaalt wat er op dat moment vers, en zo lekker mogelijk, te krijgen is. Het eten écht proeven, daar gaat het bij Fijnkost om. Door middel van een shared dining concept kun je de tafel lekker helemaal volzetten en van alles wat proeven. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar wie houdt er nou niet van zo veel mogelijk proeven? 

restaurant bij het Westerpark

Waarschijnlijk kennen velen van jullie Fijnkost nabij het Vondelpark al wel, maar wist je ook al dat ze er nu een zusje bij hebben gekregen? In de aanloop naar het Westerpark, aan het Van Limburg Stirum plein, heeft het eetcafé sinds kort ook haar deuren geopend. Rechtstreeks van een dagje in het park schuif je zo aan een van de gezellige tafels op het terras, in de woonkamer of een lekker hoekje bij de bar. Wij mochten eens gaan fijnproeven en dat beviel ons maar al te goed. Dit restaurant bij het Westerpark is een aangename toevoeging. 

Restaurant Fijnkost

Wanneer je aan komt fietsen, is het terras niet te missen. De picknick banken met kleurrijke kussens, planten en fleurige bloemen zien er uitnodigend uit. Door de zomerhitte, kiezen wij een plekje aan de voorkant van het terras – lekker in de schaduw. Aan de andere kant van het terras, rechts van het eetcafé, kun je ook plaatsnemen in de zon. Het terras leent zich perfect voor de vroege borrel of natuurlijk voor het diner.

Geef de wijnkaart maar alvast aan de wijnkenner van het gezelschap, want een riante keuze zorgt ervoor dat je hier wel even zoet mee bent. Natuurlijk kun je het vriendelijke personeel ook altijd om een tip vragen, zodat de wijn de juiste aansluiting vindt met jouw gerechten en smaak.

Wij begonnen met de overheerlijke bisque met Noordzeekrab, welke we natuurlijk moesten proeven omdat deze geheel vanaf de basis in eigen keuken bereid wordt. Op aanraden kiezen we voor de Rilette van eend en Dim Sum met bbq-mais. Lekkere verschillende smaken door elkaar dus. De iets grotere gerechten kwamen wat later op de avond met als afsluiter een toetjes-festijn van Chocoladefondant in combinatie met de frisse Lemon shortbread.

restaurant bij het Westerpark

Wat opvalt is de extra entree vanaf het terras naar binnen. Hierdoor kom je in een gezellige huiskamer voorzien van een bar beamer en een grote spelletjeskast. Leuk om deze ruimte bijvoorbeeld voor je verjaardag te reserveren. De enthousiaste heer des huizes vertelt dat geheel naar eigen wens catering kan worden samen gesteld. De woonkamer heeft zelfs een eigen bar met biertap! Hoe leuk is het dat iedereen gewoon zijn eigen biertje kan tappen!

Of het dus voor de borrel, het diner, een verjaardag óf gewoon voor een kop koffie is; genieten is gegarandeerd.