Hotspot: Euskadi

Hotspot

Het Baskenland, bekend om haar ongerepte natuur en vele culturele hoogtepunten. Wij van Foodini zijn uiteraard ook geïnteresseerd in dat soort pracht en praal, maar de gastronomische rijkdom wekt toch nog ietsje meer interesse. Het nieuwe Rotterdamse restaurant Euskadi geeft deze Baskische gastronomie een Nederlands thuis.

Euskadi

Euskadi – Ongerepte Baskische gastronomie

Dennis Azkaiturrieta (eigenaar) bracht zowel topchefs als de authentieke recepturen als bijzondere ingrediënten uit de Spaanse regio naar Rotterdam. De befaamde smaken gaan zich in de havenstad vertalen in verrassende en eigentijdse gerechten. Euskadi is even ongerept als de Baskische natuur.

Dennis en executive chef Alvaro Martinez (Arzak***, El Bulli*** en Martin Berasatgui***) droomden al 4 jaar van dit project. Met Euskadi willen zij de Baskische gastronomie op een toegankelijke manier aanbieden en met hun verrassende gerechten een stukje Baskenland naar Rotterdam brengen.

Euskadi

Hier niet de bekende pintxos, maar verfijnde restaurantgerechten waar de Baskische topchefs de vrije hand in krijgen. Deze chefs begrijpen de mindset, kennen de recepten en kunnen de bijzondere ingrediënten op laten bloeien tot hun ware potentieel. Onder leiding van Alvaro Martinez creëren zij gerechten als de carrilleras (gestoofde runderwang met duxelles en sjalot), pulpo (inktvis met groene pepers en alioli) en hun befaamde deconstructed cheesecake.