Hotspot: Bar Fisk

Hotspot

Het rumoer van Bar Fisk kent vele gezichten. Expats, buurtbewoners, studenten, koppeltjes, reizigers, ondernemers en vrienden vermengen zich. Van een rustige zondagmiddag tot diep in de nacht, iedereen is altijd welkom bij Bar Fisk. Bar Fisk houdt gerechten simpel, maar maakt ze fris en verrassend door te kiezen voor ingrediënten die barsten van smaak. Invloeden uit Tel Aviv en Mediterrane regionen zijn terug te proeven in de gerechten.

Bar Fisk

Bar Fisk – op enkele meters afstand van de Amsterdamse Albert Cuypmarkt.

Het seizoensmenu reikt verder dan de klassieke visplateau’s en vis a la plancha. Bossen kruiden en verse, veelal lokale, marktgroentes zorgen dat tierlantijnen overbodig zijn. Een Big Green Egg geeft waar nodig wat rokerigheid. Vegetariërs vissen echter niet achter het net; Bar Fisk brengt dezelfde levendige smaken in de groentegerechten voor degene die geen zin hebben in vis.

Elk weekend, laten de brunch en lunch het echte Tel Aviv proeven terwijl de zondagmiddagborrel het weekend op een gepaste manier afsluit.

Bar Fisk

Vis moet zwemmen

Waar het eten de ziel is van Bar Fisk, zijn de drankjes onmiskenbaar het hart. De dynamische wijn- en cocktailkaart is gecreëerd en gecureerd door sommelier-mixoloog Matan Achai. Wijnen van over de hele wereld zijn geselecteerd om de levendige smaken van het eten te complementeren en te laten schitteren. Op de wijnkaart kunnen de usual suspectsgevonden worden, zowel als minder bekende wijnen uit de uithoeken van de wereld. Het cocktailmenu van Bar Fisk is licht, kruidig en fruitig met een focus op verse ingrediënten en een simpele doch creatieve presentatie. De cocktails zijn ontwikkeld om de stemming te verbeteren en de smaakpapillen te prikkelen door de unieke combinaties van verse kruiden, fruit en siropen.

Bar Fisk

De Full Fisk Experience

Elke vrijdag en zaterdag serveren ze de Fisk Experience. Een vlucht door de hele kaart met mini-cocktails en verschillende desserts. Aanrader!