Hotspot review: No Rules in de Amsterdamse Pijp

Hotspot

Bij restaurant & bar No Rules, te vinden in de Amsterdamse De Pijp, vertelt de naam van de zaak je gelijk al de visie van de zaak: geen regeltjes. Althans, niet van die voorgekauwde dan. Vraag aan een klassiek geschoolde chef hoe je een steak tartaar moet maken en je krijgt een erg voorspelbaar antwoord, terwijl er zoveel lekkere en leuke varianten op het gerecht zijn. Toch is er vaak één gerecht waar mensen wat minder aan durven te komen; pizza. We kunnen je verklappen, zelfs dat heilige huisje is niet veilig bij No Rules.

No Rules

No Rules

Maar wat betekent dat dan, het niet zo met de regeltjes ophebben? Nou bijvoorbeeld dat herkenbare klassiekers voorzien worden van een echte No Rules stempel, en alles dus niet anders is dan je in eerste instantie misschien verwacht. Zo aten wij een cornetto van tonijntartaar met een gel van yuzu en furikake.

Het betekent bij No Rules ook dat je de avond kunt beginnen met een oesters, de tafel volzet met verschillende voorgerechten om daarna een switch te maken naar pizza’s, want dat is toch wel echt hun paradepaardje.

No Rules

#NOTANOTHERPIZZERIA

Waar wordt de beste pizza geserveerd…? Hoe moet een authentieke pizza smaken…? Hoe zit het met textuur, ingrediënten en belangrijkst… de toppings? Bij No Rules hebben ze deze vragen losgelaten en gewoonweg besloten de lekkerste combinaties mogelijk te serveren. Regels buigen, breken en weer te herschrijven.

Gelukkig doen ze hier niet alsof ze de beste pizza ooit hebben, want daar wordt je als bezoeker toch alleen maar moe van? Wel zijn ze er zeker van dat de pizza’s een next level gevoel geven aan wat je al weet over smaak, kwaliteit en ervaring. Onze aanrader? De pizza (of pizzette) Nduja, met No Rules ricottasaus, salami Milano, parmezaan, buffelmozzarella, spicey limoen vinaigrette en rucola! Gaan!

No Rules