Hotel Hotspot: BUNK (Utrecht)

Hotspot

Negen van de tien keer zijn wij dichter bij de Dam te vinden dan bij de Dom, maar is het wel terecht dat we Utrecht zo weinig bezoekjes gunnen. BUNK is er duidelijk in; Utrecht bruist. En BUNK kan het weten, want naast een hotel in Utrecht hebben ze er ook gewoon één in Amsterdam, dus als er iemand kan vergelijken.

BUNK

BUNK Utrecht – slapen in een getransformeerde kerk

Utrecht bruist dus, en dat zonder toeristische toestanden. Een stad vol kunst en cultuur, zonder dat je ervoor in de rij hoeft te staan. Grachten? Hebben ze der ook gewoon. Gevuld met knusse cafes langs de typische laaggelegen trottoirs. Ook op de fiets kan je er je lol op, aangezien het centrum grotendeels autovrij is. Maar we komen natuurlijk ook wel om BUNK te testen. Op slecht 400 meter van het meest centrale station van Nederland kan je slapen in een kerk, oftewel; gegarandeerd een unieke ervaring.

 

BUNK

Unieke overnachting

‘Fun’ in ‘functionaliteit’, dat is de claim van BUNK. Goede claim vonden wij wel. De kamer die wij hadden was niet al te groot, maar wel super slim ontworpen. Alles wat je nodig hebt zit erin en then some. Comfortabele bedden daar gelaten kan je zonder op te staan de TV, kamertemperatuur en sfeerverlichting bedienen.

 

In je privé-badkamer vind je een toilet, wastafel, douche (waterbesparend maar met hoge druk), zachte fair-trade handdoeken, biologisch afbreekbare shampoo & zeep. Oh ja, en een haardroger! Met een kluisje waar al je belangrijke spullen veilig zijn.

BUNK

Hemelse hangout

Een gezellig restaurant kan niet ontbreken in de monumentale kerk. Eigen gebrouwen bier, betaalbare gerecht en lange tafels. Zelf zijn ze niet religieus, maar wel hebben ze een principe: de kerkdeuren staan altijd open, voor iedereen. Tijdens optredens en exposities dus ook, lage drempel en bijna altijd kosteloos.

www.bunkhotels.com/utrecht