Hot Opening: Kafé Kontrast

Hotspot

Het was een horeca-opening die bij ons snel hoog op het lijstje kwam: Kafé Kontrast. Want wat gebeurt er wanneer je een Zweedse chef met ervaring in Michelinrestaurants én volop inspiratie vanuit haar verblijf in Jakarta een menukaart laat samenstellen? Een restaurant waar twee contrasterende culturen en karakters samenkomen, interessant dus!

Kafe Kontrast

Kafe Kontrast

De Zweedse chef Ellinor Strinnholm werkte bij Michelinrestaurant Volmers in Zweden, maar reisde ook twee jaar lang door Indonesië en werd daar opgenomen in een Indonesische familie. Nu opent de chef samen met horecaondernemer Bunmi Okolosi Kafé Kontrast op de Ceintuurbaan in Amsterdam. In Kafé Kontrast komen twee contrasterende culturen en karakters samen en omarmen ze het Zweedse concept lagom, wat ‘precies goed’ betekent.

Kafe Kontrast

Van Michelin naar streetfood

Ellinor: ‘Toen ik voor het eerst streetfood at in Jakarta, veranderde dat mijn manier van koken compleet. Het voelde dan ook heel natuurlijk om een plek te openen die voor zowel mijn Zweedse roots als de Indonesische keuken staat.’

Voorbeelden van deze samensmelting zijn gerechten als 48-uur gepekelde zalm met kaffirlimoen, pandan- en safraanbroodjes, Zweedse herfstchampignons met Indonesische tongsengcurry of wentelteefjes met gepocheerde peer.

Ellinor: ‘We omarmen het Zweedse concept lagom: niet te veel, niet te weinig, maar precies goed. Wij vinden dat de beste gerechten eenvoudig en pretentieloos moeten zijn. Door andere culturen te vermengen met de Scandinavische keuken, creëren we een unieke ervaring.’

Kafe Kontrast

Kafé Kontrast is op donderdag en vrijdag geopend van 17.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kafekontrast.com.