HOT & HOT Hotpot – ‘ouderwets gezellig’

Hotspot

Of wij een keer hotpot, oftewel Chinese fondue, wilden uitproberen.. Eerlijk gezegd wilden wij dat al heel lang! Het stond hoog op het lijstje, maar door meerdere redenen (hello de rona) bleef hij maar op het lijstje staan. We zagen ons al helemaal zitten aan zo’n tafel met in het midden een bak stomende bouillon om allerlei heerlijks in te garen, maar helaas. HOT & HOT levert nu hotpot aan huis en dan komt hartstikke dicht in de buurt van de echte ervaring, hoe gaaf is dat.

HOT & HOT

HOT & HOT hotpot

Hotpot bestaat al lang. Heel erg lang zelfs. In het oude China waren er al bronzen potten welke verdeeld waren in vijf vlakken. In elk van deze vlakken ging een andere gloeiend hete bouillon en zo konden verschillende ingrediënten gegaard worden in de verschillende bouillons. Alles om die perfecte, authentieke Chinese smaak te krijgen.

Modern ‘hotpotten’ gebeurt eerder met twee of drie bouillons. Zo hadden wij er twee (basis bouillon en paddenstoelen bouillon) plus pittige bouillon om het letterlijk wat op te spicen. Pit is namelijk erg belangrijk bij HOT & HOT (goh, hadden we nog niet begrepen uit de naam) want hun basis ligt in de Sichuanese keuken, welke overduidelijk bekend staat om hun pit en pepers. Uiteraard weten ze bij HOT & HOT waar ze zich nu bevinden en dus wordt de hoeveelheid pit naar eigen wens toegevoegd.

HOT & HOT

Geweldige producten met geweldige smaken

Van Wagyu beef en flinterdunne lamsrolletjes tot de jonge bamboescheuten, lotuswortel en paarse zoete aardappel. De kwaliteit is hoog! Even in de bouillon en je hebt gelijk zoveel smaak. Wij hadden als kers op de taart de ‘ox platter’ met allerlei verschillende dunne lapjes vlees. Prachtig gepresenteerd en smaakte nog beter. Misschien was deze platter wel favoriet, misschien waren het wel de kippendijen in de verslavend lekkere pittige saus.

Ja het huis rook even een paar dagen naar hotpot, maar dat was het meer dan waard. Volgende keer gewoon in één van de vestigingen van HOT & HOT.