Gloednieuw: Celia

Hotspot

De moderne Amerikaanse keuken, dat is wat het gloednieuwe Celia naar Amsterdam haalt. Waar dan aan te denken? Licht, fris en altijd comforting. Invloeden van over de hele wereld komen samen in de Californische cuisine. Kraakverse ingrediënten, weinig franje en barstensvol smaak. Vanaf vandaag kan dat beleefd worden in het restaurant van het Kimpton De Witt hotel.

Celia

Celia

Een voorliefde voor lokale en duurzame ingrediënten mag in onze ’20 meer dan ooit het menu bepalen, het was in 1950 al de basis van een nieuwe culinaire stroming in de Verenigde Staten. Een keuken die invloeden van over de hele wereld samenbrengt in frisse gerechten. Celia laat zich als eerste in Amsterdam inspireren door deze verfijnde maar relaxte kustkeuken.

Wolfgang Birk, bekend van zijn werk voor de Amerikaanse Kimpton EPIC Miami en Casa Casuarina, geeft bij Celia een speelse draai aan het menu: geroosterde kip met citrus, de signature krokante vistaco’s met jackfruit slaw, zeebaars a la plancha met ponzusaus om te delen en corvina crudo met een kick van jalapeno. Of de smaakvolle groentes van de markt; bloemkool, koningsoesterzwam en zoete aardappel, allen met een twist. Celia combineert ze met internationale wijnen en lichte cocktails als een komkommermargarita en passionfruit sour.

Celia

Cali Design

Het zilte zeebriesje van California waait naar Amsterdam in een design van Jacu Strauss en het team van Lore Group, eerder onder andere verantwoordelijk voor het design van cocktailbar Super Lyan en Riggs Washington DC. Het interieur laat zien dat wat goed is weinig nodig heeft. In een simplistische stijl haalt Strauss ’t gemoedelijke van de Californische ‘60s en ‘70s de oceaan over. Een pallet van heldere en frisse tonen vangt het gevoel van vervlogen tijden, zonder dat Celia retro aanvoelt.

Celia is vanaf 1 oktober geopend voor diner (17:00 – 22:00) van dinsdag tot en met zaterdag.

Celia