Gitane – smaken van over de hele wereld in de JP Heije

Hotspot

Op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam-West opent chef Angelo Kremmydas (die we goed kennen van BAUT Oost) eind juni zijn eerste horecazaak Gitane. Gitane betekent zigeunervrouw in het Frans, en refereert naar de verschillende invloeden die gebruikt gaan worden in de gerechten. Smaken vanuit de hele wereld komen samen op de ontbijt-, lunch- en dinerkaart. Er zijn geen grenzen aan het combineren van wereldse kruiden en specerijen. Gitane heeft naast een restaurantfunctie, ook een focus op de bar. Een cocktail, een koud biertje en een lekkere nibble voor bij de borrel is meer een gewoonte dan een uitzondering.

Gitane

Gitane

Gitane heeft een kleine, verfijnde kaart met eigentijdse à la carte-gerechten. Geen gedoe met set menus, gewoon bestellen naar behoeften en lekkere trek. Angelo’s mediterraanse roots komen terug in de gerechten, maar de menukaart is bovenal een mix van culturen en smaken. De wijnkaart is toegespitst op natuurwijnen, hoewel er voor de klassieke drinker ook genoeg te vinden is. Er zijn twintig open wijnen die variëren in prijs, stijl en herkomst. De schatwijnkaart biedt speciale vondsten, een aanrader voor degenen die verrast willen worden.

Gitane

Lekker lokaal

Het restaurant zet in op lokale producten en leveranciers. Angelo: “Zo werken we bijvoorbeeld samen met onze buren bakkerij levain et le vin, met wijnwinkel Wijnhuis Amsterdam voor een mooie selectie natuurwijnen, de charcuterie komt van Buitengewoon Varkens, de kazen hebben we samengesteld bij Fromagerie Kef en de wildpluk komt van Casa Foresta.” Buiten de kaart om biedt Gitane wisselende gerechten, afgestemd op het seizoen en het dagelijkse aanbod van de leveranciers.

Gitane