Forty8 Utrecht – Mediterraans met eigen stempel!

Hotspot

Culinair Utrecht, luisteren jullie even mee: de Domstad heeft er een pareltje bij! Bij binnenkomst in deze gloednieuwe hotspot waan je je direct in mediterrane sferen in combinatie met een Japanse gedachte/twist (daarover later zeker meer). De nieuwe aanwinst voor Utrecht voelt als een Frans zomerhuis waar je met open armen en een warme groet verwelkomd wordt, en zeg nou zelf.. dat is toch een heerlijk idee nu de zomer plaats gaat maken voor de donkere dagen? De hotspot heet, verwijzend naar het huisnummer, Forty8 en de deuren aan de Biltstraat zijn geopend.

Forty8

Wabi-sabi?

Die Japanse twist, hoe zit dat dan? Eigenaar en tevens chef-kok, Pim Tusveld, haalt zijn inspiratie uit de Japanse filosofie genaamd wabi-sabi. Deze filosofie staat onder andere voor eenvoud, puurheid, authenticiteit en de schoonheid van imperfectie. Dit alles zie je terug bij forty8; van de social media tot de inrichting en uiteraard ook op het menu.

In de inrichting rauwe, natuurlijke materialen en lichte aardse kleuren. Op het menu klassieke gerechten in hun pure vorm. Bij Forty8 draait het allemaal om eenvoud, geen poespas. Dit bewijst zelfs de naam die dus simpelweg verwijst naar het huisnummer.

Forty8

Forty8 – klassieke gerechten met een moderne twist

De gerechten op de kaart zijn perfect om te delen. Uiteraard mág dit, maar het moet zeker niet. De kaart is zo ingericht dat iedereen er op zijn of haar eigen manier van kan genieten. Goed om te zien; ook de vegetariër of veganist kan er zijn/haar lol op.

De meeste gerechten op de kaart kennen wij als klassiekers, maar dan met een moderne twist. Denk bijvoorbeeld aan brioche steak tartaar met Amsterdams zuur (aanrader!) of een burrata met tomatenvinaigrette, gepofte puntpaprika, verveinne za’atar en pane carasau. Wij aten al vaker burrata, maar nog niet in deze smaakcombinatie. Vervolg je avond bijvoorbeeld met de Black Angus ribeye of een hele dorade van de BBQ.

Wat je ook kiest, bij Forty8 eet je gegarandeerd gerechten waar je je vingers bij aflikt. Wij hebben er een favoriet bij!

Forty8

Forty8 is open van woensdag t/m zaterdag van 17.00u tot 23.00u en zondag van 12.00u tot 22.00u.
Adres: Biltstraat 48, 3572 BC, Utrecht
E-mail: info@forty8-utrecht.com