Foodini Hotspot: The Birdhouse

Hotspot

The Birdhouse

In de mooie Plantagebuurt, geïnspireerd door de vogeltuinen van Artis, zit The Birdhouse. Een super stijlvol restaurant met in het midden een grote groene tuin. Een restaurant bij Artis waar je echt lekker zit, zonder overspoeld te worden door toeristen. Klinkt als een perfect dagje uit. 

restaurant bij Artis

The Birdhouse – een restaurant bij Artis

We worden warm ontvangen en nemen een kijkje in het pand. Het restaurant heeft meerdere loungegedeeltes zowel aan de voor- als achterzijde, een ruime bar waar je kan aanschuiven voor cocktails à la The Birdhouse en verschillende tafels om aan te eten. Voor is er een klein terras, waardoor je hier ook op warme dagen kan neerstrijken. Aan de achterzijde is nog een tweede ruimte waar je kan dineren en deze ruimte is ook beschikbaar voor feesten en partijen. Hip en intiem ingericht, met veel planten en hier en daar een paar vogels.

restaurant bij Artis

Menu van de chef.

We worden verrast met een menu van de chef. We beginnen met een bouillabaisse, die wordt geschonken uit een Japanse theepot. Eigenlijk is het een hoofdgerecht, maar we delen hem, waardoor het perfect is als voorgerecht. De vis en zeevruchten die worden geserveerd zijn heerlijk, de bouillon is krachtig en heeft bijna iets Aziatisch. Het ziet eruit als een plaatje. Een heel goed begin. We vragen naar de tuin; hij is mooi open en vangt veel zon. Helaas mag er op dit moment (nog) niet geborreld worden, wat wel onwijs jammer is. Misschien in de toekomst?

Dan wordt het hoofdgerecht geserveerd. De geur van truffel komt ons tegemoet als de risotto met bundelzwam wordt neergezet. To die for. Heerlijk romig en toch licht met verschillende paddenstoelen. Een perfecte risotto. Het tweede hoofdgerecht is het speenvarken, gepekeld met pesto en limoen met daarnaast slaw en een gepofte aardappel. Wauw. Het speenvarken is onweerstaanbaar mals en de jus loopt eruit. De kok weet hoe hij dit moet klaarmaken. We sluiten af met een huisgemaakte tiramisu die lekker is, maar ons niet meer omverblaast na het spectaculaire hoofdgerecht. 

Voldaan praten we nog na. Zouden we hier terugkomen? De gerechten van vanavond werken als teaser en maken ons enorm benieuwd naar de rest van de kaart. Het antwoord is dus ja. Combineer dat met live jazzmuziek op elke laatste zondagmiddag van de maand en een nieuwe borrelplek is geboren.

The Birdhouse

 

Op zoek naar meer hotspots?