Foodini Hotspot: The Birdhouse

Hotspot

The Birdhouse

Wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor lunch. Een meat ball spaghetti naast pekingeend op toast. Dat is The Birdhouse.

The Birdhouse

The Birdhouse – Amsterdam

De bontgevederde verzameling
The Birdhouse verzamelt, zoals haar inspiratiebron dat met vogels doet, een bontgevederde verzameling van types. Moeders maken met hun kroost een stop voor koffie en een – stiekeme – wafel met champagnesorbet. Flexwerkende ‘early birds’ zitten aan stevige overnight oats. Vrienden borrelen met klassieke cocktails en Ballenbar-bitterballen om daarna over te gaan in een uitgebreid diner. De bediening in jeans, sweaters en schorten helpt gasten alsof ze ze thuis ontvangen.

In een design van H-Hospitality, haalt het restaurant ‘t buitenleven naar binnen. De elementen water, lucht en aarde vormen de basis van een design dat woekert van botanische invloeden, organische vormen en rijke kleurpaletten. Het strak gestylde oerwoud van The Birdhouse is opgesplitst in twee delen die verbonden zijn door een lange gang. Daar knipoogt de golvende, zeegroene verlichting opnieuw naar de natuur. Voorin het restaurant ligt de gouden bar, groene vissenschubmuur en een bonte verzameling van hoge en lage zitjes. Het achterste gedeelte met uitzicht op de grootse binnentuin en ‘t bijzondere spiegelplafond met bamboepilaren is perfect voor grote groepen.

The Birdhouse

Op zoek naar meer hotspots?