Foodini Hotspot: MOER Foodini Hotspot: MOER

Foodini Hotspot: MOER

Hotspot

Groentes zijn het nieuwe vlees. Als het aan MOER ligt. Bij dit duurzame restaurant spelen groentes de hoofdrol en zijn vlees en vis de figuranten. In een voormalige Michelingarage schroeft MOER het level voor vegetarische gerechten flink op en daar werden wij vrij blij van.

Al sinds februari 2017 maken op Amstelveenseweg 7 groentes de dienst uit. Chefkok Dirk Mooren (De Kas, Conservatorium Hotel, Panache) is duidelijk geen groentje met betrekking tot groenten. Van simpele ingrediënten maakt hij opvallende gerechten. Wij aten het chef’s menu, welke altijd lokale oogsten en seizoenssmaken volgt. 

We eten een amuse van bloemkool, die er in eerste instantie ons doet denken aan een coquille om vervolgens een ‘ceviche’ van verschillende groentes te krijgen. Er wordt hier duidelijk gespeeld met bekende en populaire gerechten in een heerlijk groente-jasje. Het eerste tussengerecht is een pasta van courgette en het tweede tussengerecht met een sterke bouillon (dashi) doet ons voor het eerst echt denken aan vlees. Na de 6-gangen vegan ben ik een blije vleeseter, zonder ook maar 1 hapje vlees of vis.