Foodini Hotspot: CECCONI’S AMSTERDAM

Hotspot

De klassieke noord Italiaanse keuken met een moderne twist, dat is het nieuwe Cecconi’s Amsterdam.

Cecconi's Amsterdam

Als student kwam ik nog wel eens in het Bungehuis en de komst van een Soho House stuitte dan ook op genoeg verzet. Bijzonder geïnteresseerd in het restaurant wat hier ging komen is dus nog zacht uitgedrukt qua hoe ik er over dacht. Vorige week was dan het moment daar, we mochten komen eten bij Cecconi’s Amsterdam en oh boy wat was het gaaf.

Cecconi’s Amsterdam

In het Bungehuis is nu een restaurant met plaats voor 130 personen. Dat is inclusief het lounge-gedeelte waar, zo heb ik mij laten vertellen, een glazen dak in zit die in de zomer open en dicht kan. Het echt restaurant gedeelte kijkt prachtig uit over een van de Amsterdamse kanalen en binnen voelt het alsof je terug gegooid wordt naar New York van de jaren ’30.

Het menu, gecreëerd door chef Lorenzo Zanaga, bestaat uit een variëteit van cicchetti’s (Italiaanse tapas), veel groenten en salades, huisgemaakte pasta’s en pizza’s uit eigen houtoven. Voor de hoofdgerechten (want een pasta eet je uiteraard niet als hoofdgerecht) een mooie keuze uit vlees-, vis- en vegetarische gerechten veel bereid boven de charcoal grill.

Het interieur

Is absoluut nog even het benoemen waard. Wat een mooie tent is dit. Het team van Soho House heeft geprobeerd het nieuwe en het oude met elkaar te laten versmelten en dit is goed gelukt. De klassiek Venetiaanse stijlen met vintage meubelen uit het Art Deco Bungehuis.

Cecconi's Amsterdam