Foodini Hotspot: Foodhallen Rotterdam

Hotspot

Vier jaar na de introductie van de Amsterdamse Foodhallen opent er dan een tweede indoor foodmarket in Rotterdam. Geen gevalletje copy-past trouwens, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Waar de locatie in Amsterdam geweldig is, doet de hal in Rotterdam daar gelukkig niet voor onder. In het monumentale Pakhuismeesteren, waar vroeger zeebonken en havenbaronnen zich verzamelden, melden zich nu 15 standhouders.

Het beste van 010

Lokale favorieten claimen hun plek, en die zijn net zo divers als de stad zelf. Bekende gezichten uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Chefs van Parkheuvel** koken sterrenstreetfood bij Foodshed en de Amsterdamse helden van Taqueria Lima strijken naast in de Amsterdamse hallen ook neer in de Rotterdamse variant.

Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere ‘no nonsense’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. Nog net te vroeg voor gerstenat of een borrel? De koffiecorner zorgt in de morgen voor een goed bakkie pleur, voordat de stands geopend zijn.