Coming Soon: Rouhi

Hotspot

Volgende week woensdag is het zover; Rouhi opent haar deuren aan het Amsterdamse Spui. Onderdeel van House of Rituals (‘s werelds eerste en grootste Rituals Cosmetics flagshipstore) beloofd het een verfijnde smaak vol geuren en kleuren te worden. Geïnspireerd op de keuken van het Verre Oosten en vol met food for the soul.

Rouhi

Rouhi

De naam ‘Rouhi’ is afkomstig uit een samensmelting van twee Arabische woorden ‘rouh’ en’i’, die samen ‘mijn ziel’ betekenen. Gerechten die het lichaam, de geest en de ziel voeden. De keukenbrigade van het restaurant komt onder leiding van Renaud Goigoux, de Franse chef die eerder werkzaam was in de Amsterdamse keukens van onder andere RIJKS® en Breda.

Rouhi

Azië met westerse invloeden

Het menu bestaat voornamelijk uit Aziatische gerechten, met invloeden uit de westerse keuken. In de bereiding zijn de vier elementen – vuur, aarde, lucht en water – als inspiratie gebruikt en dat is terug te zien in gerechten als gefermenteerde miso ramen, gegrilde yakitori en gestoomde dumplings. Ook beschikt Rouhi over een zoete kaart vol patisserie en desserts met Aziatische roots, zoals een yuzu meringue taart en rice pudding.

Klinkt geweldig en het ziet er prachtig uit. Geen straf om het binnenkort maar eens een kans te geven dus.

Rouhi