Nieuwe hotspot: Chez Miné (pizza, wijn en spelen!)

Hotspot

Afgelopen zaterdag was het feest aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam want daar opende de deuren van een gloednieuwe hotspot: Chez Miné. Een plek waar je weer alles mag en kunt doen waar je zin in hebt tijdens een avondje uit. De hele dag kun je er jeu de boulen, een potje rond de tafel of dansen op de jaren 80 vintage discovloer. Dat al onder het genot van een goed glas (natuur)wijn en een zeer goede pizza.

Chez Miné

Sjeeminee Chez Miné

Dat klinkt toch als een alleraardigst stekje. Chez Miné omschrijft het zelf als een beetje je oude Franse camping, maar dan wel met een vleugje Parijse nachtbar. Amsterdam wordt steeds meer zien en gezien worden en dat kan beter volgens de vier oprichters (bekend van andere projecten onder de noemer Tosti Horeca zoals Bar Piquette en het Verrotte Festival). Bij Chez Miné is het vermaken en vermaakt worden en dat is veel, veel leuker. Elke maand is er een petanque en kubb toernooi. De andere dagen vullen zich met salsa avonden, wielren ride-outs, nachttheater en als het weer mag is er iedere vrijdag disco avond op een originele jaren 80 discovloer.

Chez Miné

Energie om te spelen

Naast alle dagelijks wisselende activiteiten is er één constante factor: het menu wat draait op je all time vakantie favourite: (36 uur gerezen) pizza! Maar nu wel in het hedendaagse jasje waar je blij van wordt en te combineren met de verschillende moderne groente gerechten die op de kaart te vinden zijn; gegrilde broccoli met romesco saus, burrata salade met tomaat en pruim of frisse aardappel courgette dille salade met vegan kaas.

Een camping wijntje heeft echt wel zijn charme, maar bij Chez Miné hebben ze het net een niveautje hoger getild en is er genoeg keuze goede natuurwijn of de meer traditionele wijnen. Net zoals op de camping kan je je daarna versmaden aan een over lekker Ola ijsje. Deze mag je uiteraard helemaal zelf uitkiezen en pakken uit de vriezer, want zo hoort dat!

Chez Miné