Café Cress: de huiskamer van Amsterdam-Noord

Hotspot

Amsterdam-Noord is nóg een stukje leuker geworden met weer een culinaire aanwinst: Café Cress is een laagdrempelige   plek waar iedereen zich thuis voelt. Alsof je bij familie of vrienden in de woonkamer zit, maar dan wel met goede service en dito eten voor een betaalbare prijs. Achter dit horecaconcept gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau schuil. Klepper runt de voorkant en Groentjes en Martineau staan in de open keuken.

Café Cress: lunch, borrel en diner

Cress hanteert een kleine menukaart die iedere week wisselt waarbij de verse producten van de markt leidend zijn. Je kunt bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner. De menukaart wisselt wekelijks waardoor het altijd verrassend is om hier te komen eten. Martineau struint in de ochtend de Amsterdamse Albert Cuypmarkt af en de ingrediënten die
hij hier vindt vormen de basis van de menukaart. Team Cress probeert alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. Zelfs de worsten zijn huisgemaakt. En wat niet zelf kan worden gemaakt wordt gekocht bij lokale leveranciers zoals Fromagerie Kef, stadsbakker AS en Zwarts’ Coffee.

Huiskamer

Bij Cress is iedereen welkom. Zo zijn er voor de jongsten veel spelletjes en kleurplaten en de deuren zijn met krijtbordverf beschilderd dus kinderen kunnen hier lekker op de deuren krijten. En voor je viervoeter wordt een bakje water geregeld. Tel hier de service van maître Klepper bij op en je hebt een instant huiselijk gevoel. Klepper is ook verantwoordelijk voor de wijnkaart met hierop toegankelijke wijnen, met een focus op landen dichtbij Nederland, die zowel per glas als per fles kunnen worden besteld.

Ruim terras!

In de zomer kun je hier heerlijk zitten op het terras aan de kade dat dankzij de ligging op het zuiden de hele dag zon pakt. Het idee is om hier een mini-voedselbos te creëren met bijvoorbeeld passievruchtstruiken en eetbare planten zoals pepertjes, blauwe bes en tomaten. Momenteel is de vader van Groentjes dit allemaal thuis op aan het opkweken
waarna al het groen bij Cress zal worden geplant.