Hotspot: Bambuddha

Hotspot

Verdekt tussen de bamboe bomen vind je dit bijzonder restaurant, Bambuddha. Het restaurant dat twintig jaar geleden de tempeldeuren opende op partyeiland Ibiza, is een ware hotspot op het eiland. Bambuddha is misschien wel het meest aparte en bijzondere restaurant, het is gevestigd in de buurt van Santa Eularia.

bijzonder restaurant

De gerechten zijn een mix tussen Mediterraanseen Aziatische keuken, de keuze op de menukaart is enorm uitgebreid. Bij binnenkomst wandel je de tempeltuin binnen met tafels om buiten te dineren, maar ook straalt het direct de Oosterse sfeer uit met een spirituele touch.

AZIATISCHE TEMPEL ALS BIJZONDER RESTAURANT IN HARTJE IBIZA

Door de unieke sfeer, de omgeving en rustgevende muziek heb je het idee dat je je ver van de bewoonde wereld begeeft en niet op de plek bent waar je werkelijk wel bent. Het restaurant heeft verschillende zalen, het lijkt van buiten een tempel maar vanbinnen een tipihut. Maar ook heeft Bambuddha een erotische sfeer, dit komt terug in de aankleding van het restaurant, maar ook op de menukaart.

Tijdens het wachten op je tafel of na afloop van het dineren kun je terecht in de bar. De bar is door de eigenaar omgetoverd tot een populaire en beroemde bar genaamd ‘Temple of the Black Sheep Tribe’. Een tempel van Love & Peace, zoals hij het zelf omschrijft.

bijzonder restaurant

Het restaurant heeft niet zoals we in Nederland gewend zijn een voor-, hoofd- en nagerecht, maar het concept is dat je juist met elkaar deelt. Je besteld verschillende hapjes waarvan iedereen aan tafel kan mee genieten. De menukaart heeft voor ieder wel iets, van verschillende soorten sushi tot gegrilde vlees en visgerechten.

LAAT JE NIET AFLEIDEN TIJDENS HET DINEREN

Maar niet alleen het eten en de unieke sfeer maken het restaurant bijzonder, dit doen ook de ‘Bambuddha Angels’ die je tijdens het dineren een massage geven (uiteraard wanneer je bijbetaald). Ook is er in het restaurant een Tantra Sexshop te vinden, die je moet bewandelen op de weg richting de toileten. Maar niet alleen de shop zorgt voor afleiding, ook de kamasutratekeningen die de muren bedekken en de bijzondere kamasutra kaarsen.

Wil je meer bijzonder restaurants ontdekken in Europa? Kijk ons overzicht met bijzondere hotspots in Europa.