Bellezza: een ervaring voor ál je zintuigen

Hotspot

Wanneer ben jij voor het laatst op de Wallen geweest? Eerlijk antwoord geven he 😉 Zonder dollen, de meeste van ons hebben niet vaak een goede reden om in de drukte en chaos van de Wallen hun vrije tijd te besteden. De laatste keer dat wij er waren was tijdens de laatste lockdown, om te zien hoe rustig het er was. Of eigenlijk is het juiste antwoord dat wij er voor het laatste vorige week waren, want we hadden weer een goede reden om dit gedeelte van de stad te bezoeken: chef Arturo Dalhuisen en het culinaire kunstwerk van beeld, muziek en smaken genaamd restaurant Bellezza.

Bellezza

Bellezza: laat je verleiden.

Het restaurant is gevestigd in een oud, vrijstaand pakhuis op de binnenplaats van het Bethaniën klooster. Hier liepen vroeger de nonnen en werden de specerijen verhandeld, nu loop je door het gedruis van de Engelse toeristen naar het ijzeren poortje om via een “tunneltje” de drukte achter je te laten. Eenmaal binnen is de rust nog even daar, maar voel je al dat ook dit snel gaat veranderen. Een kleine, sterk ingerichte ruimte biedt plaats aan zo’n 20 gasten die allemaal aan de lange, kronkelende tafel plaats mogen nemen. Om en achter je “spiegels” met het logo van het restaurant en (vanuit ons plekje gezien) prominent voor onze neus een strippaal.

Bellezza belooft op de website een avontuur en een carrousel van verassingen te zijn. In precies 140 minuten word je meegenomen door verschillende ruimtes in het verborgen pakhuis.

Bellezza

Spannende spiegelzaal

De ruimte die we hebben betreden blijkt de spiegelzaal te heten, en er staat ons een avond te wachten waarin het beste van beeld, geluid en smaak bij elkaar wordt gebracht krijgen wij te horen. Met gezonde spanning wachten wij tot het spektakel begint. Wat volgt zijn fine dining gerechten die stuk voor stuk verrassend zijn in hun uitvoering en versterkt worden door het bijbehorende audio-visuele programma geprojecteerd op waar eerst de spiegels waren.

Van schilderijen van de oude meesters tot nonnen die mysterieus kaarsen aansteken. Bij het volgende gerechten bevinden we ons onderwater met een gigantische, getekende octopus om verder te gaan met ogen overal waardoor het gevoel van ‘te worden bekeken’ extra versterkt wordt. Hapje, slokje en weer even om je heen kijken, dineren bij Bellezza is continu geprikkeld worden.

 

Bellezza

Heaven, this must be heaven..

Na de vier gangen worden wij naar boven beleid voor het dessert. Na wat trappen op te gaan zijn we lekker in de wolken of hemel. Alles is roze, lila en pastel en een grote engel waakt over ons. Kies je taartje, neem plaats en schep je een ongeluk uit de potten met al het snoep waar je als kind alleen maar van kon dromen. We scheppen uiteraard hier en daar wat lekkers, maar loeren stiekem ook al naar de volgende ruimte: de cocktailbar.

De laatste ruimte is de speak easy van Bellezza waar de barman klaarstaat om een cocktail naar keuze te maken. Achteroverleunend met een cocktail in de hand bespreken we wat we net allemaal hebben beleefd en stellen we het teruggaan naar de drukte van de Wallen nog even uit…