BARO: Bohiem aan de Amsterdamse gracht

Hotspot

Elk jaar opent er in Amsterdam iets waardoor wij spontaan zin krijgen in een lange, warme, zwoele Amsterdamse zomer. Zulke zaken zorgen er eigenhandig voor dat we helemaal niet naar het buitenland hoeven in de zomermaanden. Openluchtrestaurant Baro is deze zomer die vakantiebestemming. Een retourtje Amsterdam West wordt beloond met een sfeer van Ibiza en de energie van Tulum. Kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails!

Baro

Baro: volgens de wetten van lege vakantiedagen

Laat de zon maar langzaam in de Amsterdamse grachten zakken. Baro leeft volgens de weten van die lege, eindeloze vakantiedagen. Eten, drinken en als het even kan afkoelen in het water. Niet op de klok kijken wanneer je je tweede cocktail besteld, of de derde…

Baro bruist, bubbelt – leeft! Elke dag. De bediening maakt bij de traditionele totopos de guacamole met macadamianoten af aan tafel. Het team gaat rond met mini tasters van de cocktails. En bij de Cazuela de Tequila, een cocktail die het beste van een Margarita en het beste van een sangria combineert, schenkt de bartender bij het serveren nog een tequila naar keuze. Iedereen drinkt zo zijn favoriete drankje. Het is immers vakantie.

Baro

Daalder Culinair

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de Amsterdamse restaurantgroep achter o.a. Daalder* en Daalder Atelier. Onder palmen en platanen, waar lichtsnoeren en dromenvangers tussen de takken hangen, staan de tafels vol taco’s, tostadas en kannen sangria. Langs het water wordt geborreld met streetfood, terwijl de vakantieganger in eigen stad aan gedekte tafels onder de parasol uitgebreid kan eten in de openlucht.

Op het menu

Het menu van Baro is een frisse mix van verschillende keukens met vooral Spaanse en Mexicaanse invloeden. Oesters krijgen een dotje mezcalschuim. De beroemde taco El Pastor is op deze bestemming vegetarisch. En de aguachile, een traditioneel Mexicaans gerecht met vis dat lijkt op de Peruaanse ceviche, krijgt een prominente plek. Het team vergeet daarnaast niet de klassiekers als de patatas bravas, tostadas en churros als dessert. In de koele schaduw onder de parasols aan de gedekte tafels serveert Baro grotere gerechten zoals een hele BBQ-kip met glaze van aji panca pepers en donker bier of gamba’s en mosselen met een pittige tomatensaus.

Baro

Ervaren

De beste vakantiedagen plan je niet. Voor een plek op het terras kan iedereen daarom gewoon aan komen lopen. Reserveren voor Baro’s uitgebreidere menu kan via baroamsterdam.nlOpen van 12:00 uur, zolang de temperatuur het toe laat.