Bar Bachrach: Modern Midden Oosters

Hotspot

Het Javaplein wordt steeds bruisender en gezelliger, maar laten we niet vergeten dat de OG’s van die plein er al een flinke tijd zitten: Wilde Zwijnen én Bar Bachrach. Bij die laatste putten ze inspiratie uit de Mediterraanse en Midden-Oosterse keuken. Een menu vol met typerende ingrediënten en kruiden uit die regionen worden samengevoegd met lokale, seizoensgebonden Nederlandse producten. Top idee!

Bar Bachrach: bites of uitgebreid dineren

Bij Bar Bachrach schuif je aan voor een bite of juist om uitgebreid te dineren. Wat je ook doet, een goed glas wijn erbij is sowieso een fijn idee. De wijnen zijn bio, bio-dynamisch + een ruime keuze aan vin nature. Geen vaste menu’s (dat kan beter bij de buren), maar gewoon alle gerechten apart te bestellen. Een ding hebben ze overeen; het zijn smaakbommetjes.

Instant classic

Het interieur beviel ook volledig. Minimalistisch met veel hout, zwart-witte tegelvloer, zwarte hanglampen. Het geheel nodigt uit om lang te blijven hangen en je doordeweekse avond als een weekend te laten aanvoelen. Het menu wisselt veelvuldig, maar wij hebben het idee dat het brood met tahini za’atar, labeneh harissa en hamutzin wel op de kaart blijft. Daarnaast met het aubergine-logo, zal de gerookte aubergine met tahini en zachtgekookt ei ook niet snel van de kaart gaan.

Onze favorieten waren zeker de dorade carpaccio met artichoke en grapefruit. Ook de lambs rack is ons ontzettend bijgebleven door de Egyptische fava, te gekke hummus en pittige tomaten salsa.