Heerlijk luchtig, niet te moeilijk om te maken en een plaatje om te zien: Tres Leches. Deze cake die zijn naamt dankt aan de drie soorten melk waarin de cake wordt geweekt.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een bakvorm in met boter
- Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom.
- Klop eidooiers schuimig met 150 gr van de suiker
- Voeg de 80 ml melk en vanillesuiker toe. Voeg dit toe aan het bloemmengsel en roer voorzichtig door totdat het goed gemengd is.
- Klop de eiwitten met een mixer totdat het stijve pieken vormt.
- Voeg de rest van de suiker (50 gr) toe en klop het erdoorheen.
- Spatel dit voorzichtig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
- Giet het beslag in de vorm en bak dit 35 tot 40 minuten. Als je er een satéprikker insteekt, moet die er droog uitkomen. Zo niet, bak het nog even langer.
- Haal de cake dan uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
- Meng de 3 soorten melk.
- Leg de afgekoelde cake op een schaal of in een vorm en prik de bovenkant in met een vork.
- Laat dan met een klein straaltje de melk erop lopen en geef het de tijd om in de cake te trekken. Let er op dat de randen ook goed nat worden.