De gezonde eter weet het: bij de zoete aardappel moet je zijn! Deze aardappel wordt met de dag populairder en hij is uit geen receptenboek meer weg te denken. En terecht. Hij is namelijk gezonder, lekker, goedkoop en super veelzijdig. Koken? Kan. Grillen en bakken? Kan! Of je maakt er net als ons een heerlijke zoete aardappel schotel van. Een hartverwarmende ovenschotel voor de donkere dagen. Super simpel om te maken en ideaal voor gezellige etentjes. Serveer het samen met een lekkere salade en je maaltijd is klaar.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de zoete aardappelen en snijd deze in hele dunne plakjes.
- Pak een kleine ovenschaal en verdeel de tomatenpuree over de bodem.
- Leg de schijfjes zoet aardappel hier bovenop.
- Schenk dan een scheutje olijfolie eroverheen
- Breng het op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout.
- Zet de ovenschaal voor 30 tot 40 minuten in de oven.
- Haal het daarna uit de oven en verdeel de spinazie en mozzarella er overheen.
- Zet het dan nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten
- Top dit af met wat verse basilicum.
Tip: Wat extra’s in de schotel? Voeg er wat spinazie aan toe!
Eet smakelijk!