Gin & Tonic was natuurlijk een mega-trend in cocktailland. Het drankje is niet meer weg te denken, maar waarom zouden we het in hemelsnaam bij het drankje alleen laten? Wij brengen jullie iets veel leukers dan het drankje: Gin & Tonic Cheesecake!
Bereiding
- Doe de biscuits in een keukenmachine tot het fijne kruimels worden. Smelt de boter en giet het bij de kruimels. Zet een bakvorm met bakpapier klaar en doe de kruimels in de taartvorm. Plet tot een even geheel. Laat het hard worden in de koelkast.
- Mix de roomkaas, mascarpone en 100 gram suiker. Rasp de citroen en limoen helemaal en doe het bij de mix.
- Om de gin & tonic te maken, laat je de gelatine voor 10 minuten in koud water weken. Giet het sap van de citroen, sinaasappel en limoen in een steelpannetje met de rasp. Doe de suiker en geplette jeneverbessen bij het mengsel tot de suiker is opgelost. Knijp het water uit de gelatine en roer het erbij. Haal de bakvorm uit de koeling en giet het mengsel over de cheesecake heen. Laat voor 4 uur koelen of een nachtje in de koelkast houden.
- Wanneer de cheesecake stevig genoeg is, kan het geserveerd worden. Mix dan frambozen met de gin in klein kommetje en laat het intrekken voor 10 minuten. Pluk de blaadjes van de citroentijm en verdeel het over de cake. Serveer je cheesecake met frambozen on the side.