Gerookte zalmpizza met avocado.

Recept

Pizza! Waarschijnlijk loopt het water je nu al in de mond en heb je spontaan trek in zo’n heerlijke slice. Stemmetje in je hoofd vertelt je ook gelijk dat je het eigenlijk niet moet doen, want: ongezond. Onze collega’s van Freshhh bewijzen het tegendeel met deze zalmpizza met heerlijke toppings als avocado en dus gerookte zalm. Pizza cravings? Voortaan kan je gewoon ja zeggen!

zalmpizza
PHOTO BY CAFE DELITES

Bereiding gerookte zalmpizza met avocado

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Voeg dan de roomkaas, dille en de in stukjes gesneden knoflook samen in een kommetje en roer alles goed door elkaar.
  3. Schenk de knoflookolie over de pizza bodem
  4. Smeer dan de roomkaas-mix uit over de hele bodem
  5. Verveel de stukjes rode ui en de mozzarella over de pizza
  6. Doe de pizza voor 10 minuten in de oven, tot de mozzarella goed gesmolten is
  7. Haal de pizza uit de oven en leg de stukjes zalm, avocado en rucola erop
  8. Strooi er nog wat citroenpeper overheen en zet hem nog even terug in de oven om de avocado en de zalm op te warmen