Blondies zijn eigenlijk gewoon brownies zonder cacaopoeder en pure chocolade. Dat maakt ze niet minder lekker, want dit recept voor blondies en zuurstokken haalt de kerst zeker in huis. Maak het nog specialer door als afscheidscadeautje te geven na een avond vol gezelligheid. Verpak de blondies in doosjes met feestelijke vloeipapier, zo bezorg je nog eens een onvergetelijke kerst aan iemand.
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 gaden. Vet een bakvorm in en bedek het met bakpapier.
- Klop de boter, suiker, bruine suiker, eieren, vanille-extract en pepermunt-extract in een grote kom totdat alles goed is gemixt. Mix in een aparte kom de bloem, bakpoeder en snufje zout bij elkaar. Doe de droge ingrediënten bij de botermix en roer tot een beslag.
- Hak de witte chocolade in grove stukken en meng die met het beslag in de kom. Doe het mengsel in de bakvorm en schuif het in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Klop de roomkaas en poedersuiker met elkaar en doe daar een halve theelepeltje vanille-extract bij. Smeer de frosting over de afgekoelde blondies heen. Hak de zuurstokken in grove stukken en verdeel die over de frosting.