Vegan haverkoekjes voor bij het ontbijt

Recept

Al weet iedereen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, ontbijten we nog steeds niet allemaal. Daar zal verandering in komen, want deze overheerlijke haverkoekjes zijn dé ontbijtsnacks die je nodig hebt om je dag goed te beginnen!

haverkoekjes

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier. Zet de plaat even aan de  kant.
  2. Mix in een grote kom de havermout, kaneel, baksoda, een snufje zout, het amandelmeel en de bruine rijstmeel met elkaar. Snij de banaan in stukken en doe die een een keukenmachine met de amandelboter, stroop, lijnzaad, olie en vanille. Pureer alles tot een gladde mix.
  3. Giet het bananenmengsel bij de meel. Voeg gedroogd fruit of notenmix toe aan de kom voor extra bite en kneed het bij elkaar tot een stevig deeg.
  4. Schep 2 eetlepels van het deeg voor 1 koekje en leg ze naast elkaar op de bakplaat tot er geen deeg mee over is. Smeer je handen in met olie en duw het deeg een beetje plat.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de haverkoekjes voor 15 tot 17 minuten.