Wie is er nou niet dol op aardbeien? En als je dol bent op aardbeien dan ga je geweldig dol zijn op deze aardbeienmousse. Hij is zo ontzettend romig en luchtig.
Bereiding
- Snijd de aardbeien in stukjes en stop deze in een kom, voeg hier de suiker en zout aan toe. Laat dit 30 minuten staan zodat het sap kan vrijkomen
- Terwijl je de aardbeien laat staan, ga je verder met de biscuits. Stop de koekjes samen met de dadels in een blender. Je kunt zien wanneer de mix goed is door erin te knijpen. Wanneer de mix aan elkaar blijft plakken is het goed. Duw het daarna aan de bodem van de taart vormpjes. Smeer er daarna een dun laagje olie overheen
- Wanneer er genoeg sap uit de aardbeien is gekomen, kun je dit in een klein potje afgieten, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk sap erin giet. Laat het vocht even pruttelen op gemiddelde hitte tot ongeveer de helft verdampt is. Neem ondertussen wat er is overgebleven van de aardbeien zelf en stop deze in de blender, tot je een puree krijgt
- Haal de pan van het vuur en voeg de aardbei puree toe, samen met de kokos crème. Laat dit even staan terwijl je de aquafaba klopt
- Gebruik elektrische kloppers om de aquafaba te kloppen. Dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten
- Zet de pan weer op het vuur op gemiddelde hitte. Wanneer de aardbeienmix warm is, doe je de Agar erbij. Blijf wel roeren terwijl je dit erin mixt. Wanneer de mix dikker wordt is het goed
- Giet de mix in een kom, probeer wel zoveel mogelijk lucht in de mix te houden. Plaats de mix daarna in kleine porties in de taartvormpjes. Laat het daarna voor 10 tot 15 minuten in de koelkast staan. Je kunt ze ook een dag in de koelkast laten staan als je ze van tevoren wilt maken
- Haal de moussejes voorzichtig uit de vormpjes. Je kunt ze zelf nog decoreren door bijvoorbeeld gesneden stukjes aardbei als topping te gebruiken
Gevonden op Freshhh.nl trouwens dit recept.