Vanille cake is een tijdloze dessert, maar misschien wil je dat wel helemaal niet. Misschien wil je wel iets heel bijzonders. Deze vanille cake met een jasje van matcha is net zo lekker als een vanille cake, maar dan wel net iets bijzonderder.
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereiding vanille cake
- verwarm de oven voor op 180 graden en vet 3 bakvormen in. Als je er maar 1 hebt, kun je iedere laag om de beurt bakken.
- Begin met het maken van de matcha mousse. Breek een eitje en scheid het eigeel van het eitwit. Klop de suiker, eigeel en vanille-extract samen tot een gladde mengsel. Voeg dan de roomkaas en matcha thee bij. Klop in een aparte kommetje het eiwit stijf en voeg het langzaam toe aan het matcha-mengsel. Zet de kom in de koelkast voor ongeveer een uur.
- Meng in een grote de bloem, bakpoeder, bak soda en snufje zout met elkaar. Zet de kom even aan de kant. Smelt de boter en mix die met suiker eieren, yoghurt en vanille tot een mengsel. Giet alles bij de bloem tot het een beslag wordt.
- Verdeel de het beslag door drie over de bakvormen of giet het eerste deel erin. Bak de vorm voor ongeveer 22 minuten en vergeet niet om het halverwege de tijd te bedekken met aluminium. Laat de cakelagen compleet afkoelen.
- Nu kun je de frosting maken. Klop de roomkaas en boter zacht voor 3 minuten. Voeg de suiker, slagroom,