Udon noodles zijn misschien wel onze favoriet. De udon noodle miso soep is een altijd welkome variant bij ons op tafel. Het is vullend, hartverwarmend en eigenlijk vind iedereen het heerlijk. Makkelijk om te maken en zo veel lekkerder dan die varianten uit de pakjes.
Bereiding
- Kook udon noodles zoals op de verpakking aangegeven.
- Giet de noodles af en zet aan de kant.
- Leg het blok silken tofu op een snijplank en leg daar een bord op. Zet hier een zwaar object op zodat het vocht eruit komt.
- Bak paksoi met wat knoflook en sojasaus en voeg de misopasta toe. Voeg gekookt water toe en roer mee.
- Laat een minuut inkoken en haal dan van het vuur.
- Proef zelf welke verhouding water en misopasta lekker en sterk genoeg is. Dit kan voor iedereen verschillen!
- Verwarm zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
- Snijd de tofu in blokjes, meng door de aardappelzetmeel en bak kort in de olie tot krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Pak wat noodles en stop die in een kom. Giet hier de miso soep bij en strooi de lente ui erover.
- Je kan de krokante tofu in de kom doen met de noodles en de soep of er naast met wat sojasaus en gepekelde gember eten. Een eitje (7 min gekookt) kan ook erg lekker zijn in de noodle soep.