Traditionele pecan pie

Recept

De pecan pie is een populair Amerikaans gerecht die elk jaar haar comeback maakt tijdens de herfst en zeker met een goede reden. De stevige buitenkant en een knapperige zoete vulling zorgen ervoor dat jij jezelf en je vrienden lekker opwarmt tijdens de komende koude dagen.

Bereiding

  1. Kneed de bloem, 100 gram boter, de suiker, een snufje zout en 2 eieren een deeg. Maak een bal van het deeg en wikkel die in vershoudfolie. Leg de bal deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor 175 graden (heetlucht) en 200 graden (elektrisch). Vet de taartvorm met en bestuif het met bloem. Rol het deeg ui tot een plak en bedek het over de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig in vorm en snij overtollig deeg af.
  3. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bekleed het met bakpapier. Vul de vorm met bakbonen, maar rijst of peulvruchten zijn een goed alternatief. Bak het voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
  4. Snij het vanillestokje door de helft en schraap het merg eruit. Smelt 50 gram boter in steelpannetje en roer de stroop, vanillemerg en de basterdsuiker doorheen. Laat het kannetje op het fornuis afkoelen.
  5. Kluts een ei en roer het door het mengsel. Neem de taartvorm uit de oven en haal de bakbonen met bakpapier van de vorm. Giet de stroopmengsel in de vorm en strooi de pecannoten gelijkmatig het mengsel. Bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven. De vulling mag zeker een beetje zacht zijn.
  6. Koel de taart ongeveer 10 minuten af in de vorm. Daarna kan die uit de vorm en op een taartrooster. Bestuif de taart met suikerpoeder voor het serveren. Ook lekker met slagroom erbij!