Zodra de zon achter de wolken verschijnt is het in onze ogen een mooie dag om te barbecueën. Haal je Green Egg, Weber of weggooibarbecue uit de schuur en bereidt een mooi stukje vlees, of in dit geval vis. Tonijnsteak van de BBQ!
Bereiding:
Snijd de tomaten in parten en bestrooi ze met zout en peper, olie en gehakte of geraspte gember. Gril de tomaten aan beide kanten tot er een grilstreep te zien is. Meng de tomaten vervolgens met de gemengde sla.
Besprenkel de tonijnsteak met een scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Gril de steaks aan beide kanten tot ook hier een grilstreep te zien is. Tonijn kan je rauw eten, dus gril de steaks niet te lang! De steak is het lekkerst als hij vanbinnen nog een beetje rauw is.
Maak de dressing van zoute sojasaus, limoensap, uitgeperste knoflook en fijngehakte peper.
Leg de salade met de gegrilde tomaten op een bord en leg daarboven op de gegrilde tonijnsteak. Schenk de dressing over de tonijn en salade en serveer er eventueel brood bij. Lekker met een fris biertje of witte wijn, maar een goede G&T is misschien nog wel het beste.
Extra lekker erbij: Sweet Heat Hot Honey
Geen zin om de dressing te maken, of een keertje wat anders? Wij maakte laatst kennis met Sweet Heat Hot Honey. Een pittige, maar zoete honing die echt perfect gaat bij alles van de BBQ. Gewoon van Hollandse bodem deze heerlijk saus.
Gewoon te koop bij Heatsupply!