Is het bijna december? Ja, dat is toch een feit waar we niet omheen kunnen. Wat we wel kunnen is met melancholie terug denken aan de warmere dagen en een drankje maken die daar oh zo goed bij paste. Gelukkig is dit drankje dus ook gewoon heel lekker op een koude dag. Daarnaast ziet het er ook altijd super aantrekkelijk uit. Insta-waardig misschien wel?
Bereiding
- Het eerste wat je moet doen om deze Vegan thai ijskoffie te bereiden is de koffie brouwen in een cafetière. Voeg de gemalen koffie of espresso toe in de cafetière, giet daarna het hete water erbij. Druk dit dicht en laat de koffie 5 minuten zitten
- Terwijl de koffie aan het brouwen is, kan je de melk en kruiden samen mixen. Doe de amandel/cashewmelk in een glazen kan
- Mix de suiker, kruiden, extracten samen. Je kunt ook nog wat extra kokoscrème toevoegen als je wilt.
- Giet nu de koffie van de cafetière over de mix heen
- Roer alles goed door en zet het vervolgens in de koelkast, laat het hier een nachtje in staan
- Giet de volgende dag de drank in glazen met wat ijs, that’s it!
Dit recept vonden wij op Freshhh.nl – Uiteraard ook meer inspiratie op Foodini.nl