De tarte tartin is eigenlijk een omgedraaide taart en is per ongeluk ontstaan! Het schijnt dat degene die deze taart gecreƫerd heeft is vergeten de bodem van de taartvorm te bekleden met deeg. Daarom werd het deeg over de inhoud gelegd en is deze na het bakken omgekeerd. Het resultaat werd populair en werd in Parijs op de kaart gezet. Je hebt deze ondersteboven-taarten in velen smaken en combinaties. Zo worden er zoete tarte tatins gemaakt maar ook hartige taarten vallen in de smaak. Benieuwd naar hoe je een hartige tarte tatin maakt? Met dit recept maak je een lekkere, simpele hartige tarte tatin van kerstomaatjes en kruimeldeeg!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak knoflook, tomaat en 1 el suiker. Laat 5 minuten bakken op matig vuur.
- Verdeel de tomaatjes over 4 potjes.
- Maak van het deeg 4 cirkels die iets groter zijn dan de potjes.
- Leg op elk potje een deegrondje en druk goed aan op de randen.
- Plaats de potjes op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en laat 40 min bakken in de oven.
- Draai na het bakken de minitatins om op een bord en bestrooi met een beetje fleur de sel en versgemalen peper!