Klaar met de standaard tagliatelle die je gewend bent? Dan is deze pompoentagliatelle een perfecte optie. Met de schil van de pompoen maak je een heerlijke pasta van pompoen met zelfgemaakte walnotenpesto! De taglialette kan je een paar maanden bewaren wat dus betekent dat je maar heel weinig tijd kwijt bent aan dit lekkere gerecht. Voor een vegan versie van dit gerecht doe je alles precies hetzelfde, alleen vervang je de pecorino voor een veganistische kaas.
Bereiding tagliatelle
- Doe de pompoenschil in een snelkookpan en laat 10 minuten koken.
- Maal de afgegoten pompoenschil tot een crème.
- Doe de creme in een mengkom en voeg de speltbloem, zout en nootmuskaat toe. Kneed tot een glad en samenhangend deeg.
- Rol het deeg met een deegroller uit. Bestuif met bloem en rol de lap deeg op.
- Snijd de rol in stukken van 1 cm breed.
- Maal de walnoten en kaas fijn in een keukenmachine.
- Klop de olijfolie erdoor tot er een smeuïg geheel ontstaat.
- Kook de pompoentagliatelle al dente en schep de pesto erdoor.