De sushirrito: een combinatie van heerlijke ingrediënten die veel in de Japanse cuisine gebruikt worden, verpakt in de handige vorm van de burrito uit de Mexicaanse keuken! Laat je de sushirrito normaal bij je aan de deur bezorgen? Dat hoeft niet langer. Met dit recept wordt jij makkelijk je eigen sushirrito chef.
Bereiding
- Spoel de sushirijst totdat het water helder wordt.
- Kook de sushirijst dan 15 minuten. Voeg dan rijst azijn toe, en wat zout.
- Snijd de zalm in dunne repen. Doe dit ook met de rode kool en avocado.
- Snijd dunne plakjes lente ui.
- Meng wat srirachasaus met Japanse Kewpie mayonaise tot het de gewenste scherpte heeft.
- Leg het vel nori met de gladde kant naar beneden en verdeel de rijst over het vel.
- Leg nu de zalm, rode kool, edamame bonen, avocado en lente ui in het midden.
- Zorg dat er een tweede vel nori aan het eerste vel ligt zodat je ver genoeg kan rollen.
- Rol nu met het matje en druk goed aan. Rol door en met tot het tweede vel.
- Halveer de sushiritto en eet met wat sriracha mayonaise, gepekelde gember of sojasaus!