Trakteren, we kennen het allemaal nog wel van vroeger. Waarom zouden we daar eigenlijk mee stoppen als we ouder worden? Deze zalm sushi snacks zijn ontzettend leuk om te trakteren. Of je nu echt wat te vieren hebt, of gewoon zin om wat leuks te doen voor je vrienden, familie of collega’s: zalm sushi is altijd een goed idee.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaatjes in een kleine ovenschaal en plaats voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven
- Doe ondertussen de rijst in een pan met 400 ml koud water en breng aan de kook. Laat gedurende 12 minuten onder de deksel doorkoken. Zet het vuur hierna uit en laat voor ongeveer 15 minuten staan, belangrijk: haal de deksel niet van de pan af
- Snijd de zalm in kleine plakken, zoals op de foto. Zorg voor zes gelijke stukken. Pluk hierna zes mooie stukjes van de peterselie af
- Pak een kopje, ter grote van een normaal koffie kopje (diameter van ongeveer 7 centimeter). Zorg ervoor dat de diameter van het kopje niet veel kleiner is aan de onderkant, dan aan de bovenkant. Zet deze op de kop op 6 vellen geroosterde zeewier en snijd langs de randen met een scherm mes. Leg de rondjes geroosterde zeewier even aan de kant
- Vul het koffiekopje nu met water, en giet het er weer uit. Zorg dat het kopje goed nat is van binnen, zodat de rijst niet blijft plakken. Vul het kopje met 1 grote eetlepel rijst en duw een beetje aan met de lepel. Leg hier één van de rondjes geroosterde zeewier bovenop en hier bovenop nog 1 eetlepel van de rijst
- Houd het kopje op de kop en als het goed is valt het torentje dan rustig in je hand. Wanneer dit niet het geval is, gebruik je de lepel om het torentje er in zijn geheel uit te krijgen
- Herhaal bovenstaande stappen nog vijf keer, zodat er zes torentjes ontstaan. Leg deze op een mooi bord of een houten plank
- Leg op alle torentjes een stukje zalm, een tomaatje en twee blaadjes peterselie. Doe de sojasaus in een klein bakje en serveer naast de sushi snack
- Garneer naar wens nog met sesamzaadjes
Dit recept kwam via onze collega’s van Freshhh. Uiteraard ook op Foodini nog veel meer inspiratie.