Mocht je nog oud brood in huis hebben gooi dit dan niet weg! Met dit recept maak je namelijk een heerlijke pittige spaghetti met ansjovis en ‘pangritata’. Dat laatste bestaat uit krokant gebakken knoflook, broodkruimels en verse kruiden. Vroeger werd dit in Italië als vervanger voor Parmezaanse kaas gebruikt. Gebruik dus ook eens in plaats van kaas wat van deze heerlijke vervanger. De broodkruimels voegen een fijne textuur toe aan dit pastagerecht!
Bereiding pangritata
- Maak de pangritata door olijfolie in een hete pan te verwarmen.
- Bak de knoflook, tijm en broodkruimels een paar minuten tot goudbruin. Breng op smaak met zout en zwarte peper en laat de kruimels uitlekken.
- Kook de spaghetti in gezouten water. Zorg dat de pasta niet te gaar wordt.
- Bak knoflook in een pan met olijfolie.
- Leg de ansjovis op de knoflook en knijp na een minuut het citroensap erover uit.
- Strooi de fijngesneden rode peper erover.
- Meng de spaghetti door de saus en serveer dan met de pangritata.