Spaghetti carbonara met spruitjes & kastanje champignons

Recept

Spaghetti carbonara is een favoriet bij velen. Het is namelijk naast overheerlijk ook een van de pasta recepten die snel gemaakt is. Dit recept heeft een verrassende twist door de gesauteerde spruitjes. Voor een vegetarische maaltijd kun je natuurlijk ook gewoon de spekjes achterwegen laten.

spaghetti carbonara

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en voeg rijkelijk zout toe. Doe de pasta in de pan en laat het voor 8 minuten koken. Klop ondertussen de slagroom met eieren bij elkaar tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Trim de spuitjes en snij ze doormidden. Hak de kastanje champignon in plakjes en de ui in kleine blokjes en zet die dan even aan de kant. Sauteer de spruitjes  voor 5 minuten in de pan en roer een enkele keer. Voeg de champignons toe en bak ze voor 3 minuten.
  3. Giet de spaghetti af en vang een 1 glas kookvocht op. Roer het slagroommengsel bij de spaghetti. Voeg dan de groente toe en blijf roeren tot het ei licht begint te stollen.
  4. Meng de Parmezaanse kaas met de spaghetti carbonara en voeg een beetje kookvocht toe als het nodig is. Serveer de pasta op een bord en strooi er grof gehakte peterselie en wat zwarte peper overheen.
  5. Naar keuze dus lekker de pancetta uitbakken en achteraf toevoegen.