Pasta is pasta toch? Fout. Deze zwarte pasta ziet er op het eerste oog misschien een beetje raar uit, maar smaakt en voelt ook anders aan dan andere pastasoorten. In het Italiaans wordt deze pasta ‘spaghetti al nero’ genoemd en heeft zijn kleur te danken aan de inkt van de inktvis. Net zoals andere pastasoorten kan je er in de keuken allerlei kanten mee op. Wil jij je gasten verassen met een uniek bord eten? Met dit recept maak je een heerlijk en mysterieus ogend bord pasta met gebakken scampi!
Bereiding
- Kook de pasta al dente, zorg er dus voor dat de pasta niet helemaal gaar is.
- Zeef de pasta en besprenkel met wat olijfolie zodat deze niet aan elkaar blijft kleven.
- Snijd een teen knoflook fijn.
- Verhit een pan en voeg olie en een klontje boter toe.
- Bak de scampi met de fijngesneden knoflook. Zorg dat de scampi niet te gaar is waardoor de crunch van de scampi verloren gaat!
- Haal de gebakken scampi uit de pan en snijd in stukjes.
- Verwarm de tomatensaus in de pan en voeg zout en peper toe.
- Voeg de pasta bij te tomatensaus en voeg citroen zest toe.
- Bestrooi bij het opdienen de stukjes scampi over de pasta. Voeg naar smaak nog citroensap toe of zout en peper. Leg er nog wat rucola op en geniet!