De soufflé is een Franse klassieker en is mits goed bereid een heerlijk luchtig gerecht. Het voelt haast als een eetbaar wolkje. Sommige mensen vinden dit een intimiderend gerecht om te bereiden aangezien het dessert niet alleen luchtig moet zijn maar ook stevig genoeg om zijn vorm te behouden. Met dit recept maak je een luchtige, zoete soufflé. Serveer altijd direct nadat je deze uit de oven haalt want ze zakken snel in!
Bereiding soufflé
- Vet de bakjes in met een dun laagje boter.
- Schep de fijne kristalsuiker in een bakje. Zorg ervoor dat de suiker overal blijft zitten. Doe dit met de rest van de bakjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pureer nu 200 gram frambozen met een staafmixer en druk de puree door een zeef zodat de pitjes niet in de soufflé komen.
- Klop de eiwitten half stijf in een vetvrije kom. Voeg de basterdsuiker toe en klop stijf. Voeg wat poedersuiker toe en klop even door.
- Schep er nu voorzichtig de frambozenpuree door.
- Verdeel over de bakjes en zet 10 minuten in de oven tot deze gerezen zijn. Serveer met extra poedersuiker en verse frambozen!