Snelle roerbak garnalen met peultjes

Recept

Laat thuis gekomen en geen zin om lang in de keuken te staan? we got you! wij van Foodini weten natuurlijk aardig wat van snelle gerechten die niet veel moeite kosten. Een van die gerechten is roerbak. Bijna alles kan in de pan, even roerbakken en klaar is het. Maak het eens anders met tofu en champignons of juist heel simpel met paprika en brocolli. Geniet van deze verrassende versie van roerbak, net alsof je die hebt afgehaald bij het Thaise restaurant in de buurt.

Bereiding

  1. Mix in een kleine kom de kippenbouillon, sojasaus, chili knoflooksaus (als je van pittig eten houdt, kun je twee theelepeltjes aanhouden) en maizena samen. Zet de kom daarna aan de kant. Snij de witte bodems van de lente-uitjes in dunne ringetjes en de groene bovenkant in grove stukken. Snij de gember in dunne lange stukjes.
  2. Verhit een grote koekenpan met olie op middelhoog vuur. Bak de reepjes gember totdat ze zacht worden. Voeg de fijngehakte knoflook en witte bodems van de lente-uitjes toe. Laat alles nog even 2 minuutjes doorbakken. De peultjes kunnen daarna ook in de pan en bak ze 1 à 2 minuten.
  3. Voeg de garnalen toe en bak tot ze een licht roze kleur krijgen.
  4. Giet de inhoud van de kom met saus in de pan. Laat het geheel een paar minuten sudderen totdat de saus dikker wordt. Gooi de groene toppen van de lente-uitjes in de pan. Knijp een halve limoen bij de saus en roer het nog een keer door. Het gerecht kan zo gegeten worden, maar is ook heel lekker met rijst (wij raden sushi- en bruinerijst aan) of soba-noedels.

Blijf in de stemming voor onze Aziatische gerechten en bekijk hier de recepten.