Spinazierisotto met shiitake & cherrytomaten

Recept

Wanneer je risotto maakt, heb je altijd een brede keuze aan groente om je eigen draai te geven aan het gerecht. Deze verrassend lekkere variant is gevuld met paddenstoelen, spinazie en natuurlijk romige risotto. Het avondeten zo gemaakt en dat allemaal met maar 2 pannen!

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RICARDO (@ricardocuisine) op

Bereiding

  1. Hak de knoflook en ui fijn. Verhit een diepe pan met olijfolie op middelhoog vuur en doe de groenten erbij. Zet het vuur zachter en laat alles bakken voor ongeveer 3 minuten tot het zacht is geworden. Breng 1 liter water aan de kook en mix het met een blokje groentebouillon. Zet de pan daarna even aan de kant.
  2. Voeg de risottorijst en een handjevol spinazie toe en bak al roerend 3 minuten mee tot de korrels glazig worden. Giet de witte wijn in de pan en roer tot alles is opgenomen. Voeg telkens een beetje hete groentebouillon toe en blijf roeren tot het vocht weer is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dat duurt ongeveer 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper als dat nodig is.
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie en halveer de cherrytomaten. Snij de shiitake in plakjes en bak ze samen in de pan met de tomaatjes voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Waneer de tomaat gepoft is, kan de pan van het vuur.
  4. Verdeel de risotto in diepe borden of kommen en schep de tomaat met paddenstoelen bovenop de rijst. Hak een paar takjes peterselie fijn om mee te garneren.

Deze pasta is natuurlijk al optimaal genieten, maar met een heerlijk bijgerecht en een wijntje die erbij past alsof je in Italië zelf zit helpt natuurlijk altijd mee. Gewoon nog even lekker doorzoeken dus op Foodini en als je echt iets mist horen wij het graag.