Risotto is op zichzelf al heerlijk, maar gefrituurd als een kroketje? Klinkt als de perfecte snack of simpel voorgerechtje voor met Oud en Nieuw! Je kan zelf de smaken bepalen die erin gaan en de saus die erbij gaat natuurlijk ook. Wij hebben gekozen voor simpele risotto kroketjes met Parmezaanse kaas. Citroen zest kan hier ook erg lekker bij zijn voor een zuurtje!
Dit bericht bekijken op Instagram
Bereiding
- Verhit boter of olie in een diepe pan. Bak de ui en knoflook een paar minuten maar zorg dat deze niet aanbrandt.
- Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot de korrels wat glazig zijn.
- Schenk al roerend de bouillon in scheuten bij. Voeg pas meer bouillon toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Blijf regelmatig roeren. De risotto is na 20 min klaar.
- Rasp wat citroen zest en Parmezaanse kaas door de risotto.
- Laat de risotto in een wijde schaal afkoelen.
- Vorm met de hand balletjes van de risotto. Rol deze eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
- Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de vriezer.
- Verwarm olijfolie en bak de kroketjes tot ze mooi bruin zijn.