Rijstvelloempia’s met eend en asperges

Recept

Loempia’s kennen wij allemaal, maar dan eigenlijk vooral de gefrituurde variant. Deze heerlijke en lichte variant met rijstvel loempia’s met gerookte eendenborst is een aangename verrassing.

Bereiding

  1. Breek de noedels en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes en verhit 1 eetlepel olie in een wok. Roerbak de shiitakes en asperges voor ongeveer 5 minuutjes. Schep het sesamzaad en 1 eetlepel sojasaus erdoor. Laat vervolgens afkoelen in een ruime kom.
  2. Meng de rest van de olie met 1 eetlepel sojasaus, de pindakaas en 2 eetlepel limoensap in een kom en schep de noedels met de groenten erdoor.
  3. Bereid de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een snijplank. Leg in het midden van elk vel wat koriander en babyspinazie en beleg met wat eendborstfilet. Schep hier vervolgens 2 eetlepels van het noedelmengsel op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Doe dit met alle vellen.
  4. Meng de rest van de sojasaus met het overgebleven limoensap en serveer als dip bij de rolls.

loempia's

Trek gekregen? Zie hier al onze recepten.