Een salade op z’n tijd is heerlijk, vooral wanneer je het zelf samenstelt. Aanschouw de altijd geweldige quinoa salade waarvan je niet wist dat dat je die nodig had. Gevuld met kikkererwten, rucola en een dressing van olijfolie metĀ balsamicoazijn is het een prachtige voorgerecht en/of lekkere lunch.
Bereiding
- Doe de quinoa in een steelpannetje en giet daar kokend water bij. Zet de deksel op de pan en laat het koken voor 15 minuten op laag vuur. Laat de quinoa volledig afkoelen.
- Mix de olijfolie, balsamicoazijn en gedroogde tijm in een kom. Hak de teentjes knoflook fijn en voeg die toe aan het mengsel. Breng op smaakĀ met zout en peper.
- Snij de paprika in blokjes en giet de kikkererwten af. Mix die met de bonen en olijven in een grote kom. Wanneer de quinoa is afgekoeld kan die bij de groentemix. Kruimel de feta over de quinoa salade heen en voeg de rucola toe.
- Garneer met verse basilicum en besprenkel je quinoa salade met de dressing van olijfolie enĀ balsamicoazijn.
Zoek je nog een lekker drankje of misschien een hoofdgerecht? Kijk hier dan verder!